Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rapor: “Ekim Ayında Şehit ve Esir Sayısı ”

İşgal güçlerinin hak ihlalleriyle ilgili yayınlanan rapor: “Ekim Ayında Şehit ve Esir Sayısı ”



Ahrar Esir AraÅŸtırmaları ve Ä°nsan Hakları Merkezi,  iÅŸgal güçlerinin Ekim ayı içinde Batı Yaka ve Gazze’de Filistin halkına karşı iÅŸlediÄŸi insan hakları ihlallerini bugün bir rapor halinde yayınladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaÅŸan rapora göre iÅŸgal güçleri ve cani Siyonist gaspçıların eliyle geçen ay dördü çocuk 7 kiÅŸi ÅŸehit oldu.

Raporda iÅŸgal güçlerinin günü birlik baskın ve terör eylemlerine geniÅŸ yer veren merkez, geçen ay içinde aralarında üç gazetecinin de olduÄŸu 350 kiÅŸinin tutukladığını açıkladı.

Erkeklerin yanında kadın ve çocukların da tutuklandığına dikkat çeken rapor, iÅŸgal güçlerinin Batı Yaka’nın El-Halil ÅŸehrinde bir, Kudüs’te ise 9 Filistinli kadını, yaÅŸları 18’in altında olan 15 çocuÄŸu gözaltına aldığı belirtti.

Tutuklamaların ÅŸehirlere göre dağılımını da içeren raporda, Kudüs’te 90, El-Halil’de 82, Beytlahim’de 45, Ramallah ve El-Bire’de 30, Cenin’de 28, Selfit’te 20, Nablus’ta 14, Tulkerem’de 11, Tubas 10, Eriha’da 8, Kalkiliya’da ise 4 kiÅŸi tutuklandığı ifade edildi.

Gazze’deki balıkçılara karşı tecavüzlerini sürdüren iÅŸgal üçleri bu süre içinde onlarca kez balıkçılara saldırdı ve 8 kiÅŸiyi tutukladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.